Ξέσπασμα Κούγια: «Οι έντονοι χαρακτηρισμοί της εισαγγελέως προς την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απαγορευτικοί»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξέσπασμα Κούγια: «Οι έντονοι χαρακτηρισμοί της εισαγγελέως προς την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απαγορευτικοί»

Στους έντονους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η εισαγγελέας στην αγόρευση της κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο MEGA επιμένοντας στις απόψεις του.

Απαντώντας στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ο κ. Κούγιας ανέφερε:

«Είναι απόλυτη η θέση μου και θα την επαναλάβω. Μου έκανε εντύπωση η αγόρευση της εισαγγελέως, που δεν κατέθεσε ούτε μία λέξη από αυτά που είπε στο δικαστήριο, γραπτώς. Δεν θα μπορούσε να είναι δικαστική απόφαση αυτό που είπε η εισαγγελέας. Δεν είχε νομική υπόσταση η αγόρευσή της. γι΄αυτό και την χαρακτήρισα ότι είναι “συζήτηση εκπομπής lifestyle”. Δεν είναι δικαστική απόφαση, δεν ήθελα να υποτιμήσω κανέναν. Οι συνεργάτες μου μου έστελναν μηνύματα γι’ αυτά που έλεγε η εισαγγελέας, γιατί ήμουν σε διπλανή δίκη, και πραγματικά τα λεγόμενά της στερούνταν επιχειρημάτων και νομικής υπαγωγής. Η πρότασή της ήταν 8ωρη. Η δική μου πρόταση θα είναι γραμμένη και δε θα σας πω πόσο θα διαρκέσει», είπε αρχικά.

«Εδώ έχουμε μια προφορική αγόρευση, με έντονους χαρακτηρισμούς, και αυτό που είπε η εισαγγελέας ότι η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να είναι μητέρα της η κατηγορούμενη, απαγορεύεται ρητώς βάσει του κώδικα να το πει. Θα μπορούσε η κατηγορούμενη να της κάνει μήνυση και αγωγή, γιατί από τις 11/4/21-29/1/2022 είχε ένα τετραπληγικό κοριτσάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ στην αγκαλιά της, είτε ήταν στην κλινική είτε όχι, ή με μηχανήματα ή όχι. Η γυναίκα αυτή ήταν συνέχεια με το παιδί εν αντιθέσει με τον κ. Δασκαλάκη που ερχόταν στα ρεπό του, δεν κοιμήθηκε μία μέρα στο νοσοκομείο», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Κούγιας.

«Το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με τις ιατρικές γνωματεύσεις αλλά με μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού»
«Η εισαγγελέας ξέχασε κάτι: στους θανάτους των δυο άλλων παιδιών, η επιχειρηματολογία της εισαγγελέως που χρησιμοποίησε μόνο ένα μήνυμα, το μήνυμα του Μάνου προς την κατηγορούμενη ότι “τι θα γίνει κάθε φορά που θα έχουμε προβλήματα θα έχουμε και μία απώλεια”, τότε, το ζευγάρι δεν ήταν απλώς μαζί αλλά υπήρχε λατρεία μεταξύ τους. Αυτή η χρήση του μηνύματος έγινε σκοπίμως.

Αυτό που θα ισχυριστώ εγώ θα το δώσω στους ενόρκους και στους δικαστές και στους δημοσιογράφους για να ξέρουν όλοι τι θα ισχυριστώ. Η εισαγγελέας πιθανώς λόγω οκνηρίας δεν ασχολήθηκε καθόλου με το κύριο μέρος της υπόθεσης, τις ιατρικές γνωματεύσεις. Ούτε το δικαστήριο ασχολήθηκε. Δεν μου επέτρεψαν να εξετάσω κάποιους μάρτυρες και να τους επαναφέρει, καθώς όταν τους εξέταζε η πρόεδρος δεν ήμουν παρών στην αίθουσα», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε: «Η κ. εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με το κύριο μέρος της υπόθεσης, με τα επιστημονικά δεδομένα, και επίσης φαίνεται πως δεν έχει την ικανότητα να συνθέσει αυτά τα οποία απεδείχθησαν στο δικαστήριο όπως απεδείχθη με την πρότασή της. Θα ζητήσω να καταθέσει γραπτώς την πρότασή της η εισαγγελέας και μετά θα αγορεύσω».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr