Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινά από υγειονομικούς, στο τραπέζι και εκπαιδευτικοί-στρατός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινά από υγειονομικούς, στο τραπέζι και εκπαιδευτικοί-στρατός

Η αρχή θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων εντός του Ιουλίου

Έρχεται η ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει καθώς οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -σε σχέση με κατηγορίες και χρονοδιάγραμμα -θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Η αρχή θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων εντός του Ιουλίου.
Θα ακολουθήσει το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας (γιατροί και υγειονομικοί), που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.
Οι κατηγορίες που εξετάζονται να ενταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών έχουν πέσει και άλλες κατηγορίες πολιτών στους οποίους μελετάται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός:

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται επίσης:

Οι εκπαιδευτικοί
Οσοι κατατάσσονται στο στρατό
Τα Σώματα Ασφαλείας
Οι αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων.
Το άλμα στα κρούσματα, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 νέες μολύνσεις, 10 νεκροί και 153 διασωληνωμένοι, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγεί τους ειδικούς, όπως η Βάνα Παπαευαγγέλου, να μιλούν για αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας και έξαρση της πανδημίας, η οποία χτυπά κυρίως νέους.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων και η επιχείρηση πειθούς

Σε ένα τέτοιο τοπίο, η κυβέρνηση μελετά τα επόμενη βήματα θωράκισης από τον κορωνοϊό μέσω εμβολιασμών.

Ηδη πέρασε από τη Βουλή το Freedom Pass με το voucher των 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται.

Στέλνεται το μήνυμα για «επιστροφή στην κανονικότητα» για τους εμβολιασμένους, καθώς όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και ανοίγουν ξανά τα γήπεδα, αλλά μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους και στο 80% της χωρητικότητάς τους.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ξεκινά την «εκστρατεία ενημέρωσης» σε δήμους και περιφέρειες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, με τη συνδρομή τοπικών αρχόντων και εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει τη βοήθεια της εκκλησίας προκειμένου να μπει στη μάχη για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα την Τρίτη οι Τσίοδρας και Κικίλιας θα επισκεφτούν την Ιερά Σύνοδο για τον ίδιο λόγο.

Ήδη, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους ιερείς. «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του κορωνοϊου», είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επανέλαβε ότι η στάση της επίσης εκκλησίας για τον εμβολιασμό είναι ξεκάθαρη. Η πλειοψηφία των Μητροπολιτών στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε. Παράλληλα τόνισε ότι η εκκλησία μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές μέσα από τη διδασκαλία της. «Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr