Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Ρούλα», λέει φίλος της οικογένειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Ρούλα», λέει φίλος της οικογένειας

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που θα ξεκαθαρίσει εν πολλοίς τα ερωτηματικά για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, φίλος του ζευγαριού μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα ακούγονται.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που θα ξεκαθαρίσει εν πολλοίς τα ερωτηματικά για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, φίλος του ζευγαριού μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα ακούγονται.

Την ώρα που τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα πληθαίνουν, ο φίλος των γονιών τους, Πέτρος Σταμίρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις σχέσεις της οικογένειας.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της Τζωρτζίνας. Έχουν κλειστεί στο σπίτι, ο Μάνος δουλεύει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα όσο ήταν εδώ στη Πάτρα, δεν είχα πάει στην Αθήνα. Περίπου ένα μήνα ήταν σε ΜΕΘ. Ήμουν συνέχεια με τον Μάνο εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πατέρα της. Η μητέρα, ήταν όλη την ημέρα, το βράδυ πήγαινε στο σπίτι», σχολίασε ο κύριος Σταμίρης.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Μάνο και τη Ρούλα, ο Πέτρος Σταμίρης λέει ότι «εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του Μάνου, ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Μέσω του Μάνου γνωρίστηκα με τη Ρούλα».

Για το πως ήταν με τις μικρές η Ρούλα, ο κουμπάρος του ζευγαριού λέει ότι: «τα παιδιά της τα αγαπούσε. Μια χαρά τα πρόσεχε και τα πήγαινε στο σχολείο και σε ΚΔΑΠ να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Εγώ μέχρι και τώρα που διαβάζω διάφορα, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάνος: «δεν θέλει να πιστέψει ότι η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Είναι αυτό που λένε όλοι ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο. Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση. Οτι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη.»

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε εκ νέου τη θέση του μεταξύ του ζευγαριού δηλώνοντας ότι «Αν έχει γίνει το οτιδήποτε, ο Μάνος θα είναι αθώος, θρήνησε πολύ για τα παιδιά του. Η Ρούλα ήταν πιο ήρεμη». Τέλος, όπως αποκάλυψε, «ανά διαστήματα χωρίζανε. Τους λόγους δεν μου τους έχει πει, ούτε έχω ανακατευτεί. Χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε. Από τη Μαλένα και μετά χωρίζανε και τα ξαναβρίσκανε».

Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να πεισθώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτήματα, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια» επεσήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αναλύοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατερινόπουλος, προέταξε πως δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή την στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός. «Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, Σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές, είπε χαρακτηριστικά. «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί, άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η τραγωδία που έχει εκτυλιχτεί στην Πάτρα οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι, σημείωσε πως κάποιες τοποθετήσεις ιατροδικαστών κρατάνε επιφυλάξεις. «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα».

«Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες» ανέφερε τέλος ο κ. Κατερινόπουλος.

Ιατροδικαστής Λέων στο Newsbomb.gr για παιδιά στην Πάτρα: Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της. Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Newbomb.gr για όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως είπε ο κ. Λέων για το πότε θα βγουν οι τοξικολογικές δεν είναι αρμόδιος να γνωρίζει αλλά «βάσει εμπειρίας μου, αναμένονται σε ώρες. Ο χρόνος έχει ωριμάσει και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για το τι να περιμένουμε από την ιατροδικαστική, σημείωσε: «Από την ιατροδικαστική εξέταση περιμένουμε την πλήρη διερεύνηση του θανάτου, το αίτιο του θανάτου, τον μηχανισμό του θανάτου και το είδος του θανάτου. Όλα αυτά διερευνώνται και τα αποτελέσματα τα βγάζει ο ιατροδικαστής».

Είχε διαρρεύσει ότι υπάρχουν αλλοιώσεις στη μύτη του της Τζωρτζίνας; Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Λέγοντας αλλοιώσεις στη μύτη είναι κάτι πολύ γενικό. Τι εννοούμε; Είναι εσωτερικές ή εξωτερικές αλλοιώσεις; Πρέπει να τελειώσουν οι εξετάσεις για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα», είπε και ανέφερε πως μόνο με ορισμένα στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Ωστόσο όσον αφορά τις αλλοιώσεις στη μύτη της Τζωρτζίνας που ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο κ. Λέων υποστήριξε: «Αυτές οι αλλοιώσεις φαίνονται και στην απλή νεκροτομή-νεκροψία και συνάδελφός μου, o κ. Μπουζιάνης, το διαψεύδει. Επειδή έχουμε έναν καρδιακό θάνατο δεν σημαίνει ότι εξετάζουμε μόνο την καρδιά, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος και φυσικά εξετάζεται και η περιοχή της μύτης».

Υπάρχει περίπτωση να είναι εγκληματική ενέργεια;

«Πρέπει να περιμένουμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου. Αν προκύψει οτιδήποτε θα πρέπει να διερευνηθούν και οι θάνατοι των δύο μικρών κοριτσιών. Για τα άλλα δύο παιδιά δεν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή, υπάρχουν τα στοιχεία για να επανεξεταστούν, καθώς και τα άλλα δύο παιδάκια έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr