Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Γιατί η μητέρα των κοριτσιών έδιωχνε τις φίλες της σπιτονοικοκυράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Γιατί η μητέρα των κοριτσιών έδιωχνε τις φίλες της σπιτονοικοκυράς

Νέες μαρτυρίες για περίεργη συμπεριφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών

Νέες μαρτυρίες για περίεργη συμπεριφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Κάποιες φίλες της κυρίας Νίας όταν πήγαιναν στο σπίτι, η Ρούλα τσακωνόταν και τις έδιωχνε»

Με την Πάτρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των θεμάτων της επικαιρότητας και ενώ αναμένεται το πόρισμα για τον θάνατο των τριών παιδιών, το Πρωινό βρέθηκε στη γειτονιά όπου μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόσωπο από το περιβάλλον της Ρούλας, μίλησε στην Έλλη Αυξεντίου και η μαρτυρία της έχει αρκετό ενδιαφέρον.

«Η Ρούλα είχε πολύ άσχημα παιδικά χρόνια. Πολύ ατίθαση, πολύ αγενής, τσακωνόταν με όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσαν να την μαζέψουν, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην οικογένεια. Η μαμά της δεν μπορούσε άλλο να την κουμαντάρει. Έχω ακούσει από φίλες της ότι κάθε τόσο είχε προβλήματα υγείας, δημιουργούσε ίντριγκες, της άρεσε να ασχολούνται όλοι μαζί της.

Όταν γνώρισε τον Μάνο έμεινε έγκυος και αποφάσισε ότι θέλει να παντρευτεί. Η οικογένεια του Μάνου ήταν αρνητική σε αυτό. Αυτή όμως ήταν απόλυτη. «Θα με πάρει αλλιώς θα τον φτάσω στα δικαστήρια, θα τον κυνηγάω». Την ερωτεύτηκε ο Μάνος. Η Ρούλα ήταν 22 και ο Μάνος 19.

Ως μητέρα ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της. Όποιος ακούει αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει γιατί ήταν πολύ στοργική με τα παιδιά της, έλεγε «σκοτώνω άνθρωπο για τα παιδιά μου».

Στην αρχή η σχέση της με τον Μάνο ήταν πολύ καλή. μετά άρχισαν τα προβλήματα. Γκρίνιες, φασαρίες, τσακωμοί, φεύγω χωρίζω… Η Ρούλα είχε πάθος με τον Μάνο. Μάγια, καφετζούδες, να της πουν που γυρίζει ο Μάνος, με ποια είναι. Ήταν άρρωστη με τον Μάνο και θεωρώ ότι είναι ακόμα.

Μια κυρία τους έδωσε το σπίτι της, όταν ήταν γεννημένο το πρώτο παιδί και έμεναν μαζί της. Θα την φρόντιζαν και αυτή θα τους βοηθούσε με το να μένουν στο σπίτι. Ξέρω ότι υπήρχε ένας λογαριασμός που τον είχε δώσει στον Μάνο και διαχειριζόταν τις πληρωμές, γιατί η γυναίκα δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Μετά κατέβηκαν στο κάτω διαμέρισμα γιατί είχε τα παιδιά και δεν μπορούσε να ασχοληθεί μαζί της.

Κάποιες φίλες της κυρίας Νίας όταν πήγαιναν στο σπίτι, η Ρούλα τσακωνόταν και τις έδιωχνε. Δεν τις άφηνε να δουν την κυρία Νία», αποκαλύπτει το πρόσωπο από το περιβάλλον της Ρούλας.

Ασκητής: Να μελετήσουμε συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν θυμό, τιμωρία ή έγκλημα

Για την υπόθεση των τριών θανάτων των παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο γιατρός Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Mega, ο διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής, πρέπει να αξιολογηθούν ψυχολογικά και ψυχιατρικά οι γονείς και το περιβάλλον, τη συμπεριφορά τους, τη σχέση μεταξύ τους, εάν ήταν χρήστες, εάν είχαν συγκρουσιακό κλίμα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μελετήσουμε όλες τις συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν μια πιθανή αντίδραση θυμού,τιμωρίας ή εγκλήματος»συμπλήρωσε ο κ. Ασκητής.

Και συνέχισε μιλώντας για την μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου: «Το έχω ξαναπεί, αυτή η γυναίκα βιώνει μια μεγάλη ταραχή, είναι μια δυστυχισμένη μάνα. Αυτή την δυστυχία δεν μπορώ εγώ να μην υπογράψω ως εγκληματική ενέργεια αν δεν έχω αποδεικτικά δεδομένα. Άρα τι πρέπει να γίνει; Να γίνει μια ψυχιατρική αξιολόγηση πολύ σοβαρή και στην μητέρα, και στον πατέρα και στο περιβάλλον και στις συνθήκες ζωής και στο πως αυτοί οι δύο άνθρωποι γέννησαν αυτά τα παιδιά, δημιούργησαν αυτό το κλίμα μιας οικογενειακής εικόνας δεσμού και μέσα σε αυτό το τραγικό γεγονός χάθηκαν αυτά τα τρία παιδιά. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις αξιολογήσεις, για να φτάσουμε σε ένα δίκαιο, το οποίο δεν είναι τι λέμε και γράφουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά η πραγματικότητα των δεδομένων» τόνισε.

Ο χαμός της Μαλένας ρίχνει φως στο θάνατο της Τζωρτζίνας

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, η Τζωρτζίνα, δίνει τις απαντήσεις που χρειάζονται για να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, όχι μόνο έχουν ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εκπομπής του MEGA «Φως στο Τούνελ», έχουν παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Την ίδια ώρα θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, ακόμα και μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Ιατροδικαστικές πηγές

Θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μπαμ, υψηλόβαθμη πηγή από ιατροδικαστικούς κύκλους, αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια, πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας, εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Για τον θάνατο της Μαλένας οι ιατροδικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι παρουσίασε τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με επακόλουθο την ασφυξία και το θάνατο.

Λέων: Πρέπει να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η αιτία θανάτου της Μαλένας

Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα είναι οι Αρχές, ενώ οι εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται να είναι καταιγιστικές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση».

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε:

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών», είπε, μιλώντας στο MEGA.

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε επίσης ο κ. Λέων.Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση», πρόσθεσε.

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Για την αγενεσία φλεβόκομβου μίλησε στο MEGA καρδιολόγος που σχετίζεται με την υπόθεση της Πάτρας:

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr