Υπουργείο Μεταφορών: Έρχονται τα πολυθέσια ταξί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Μεταφορών: Έρχονται τα πολυθέσια ταξί

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου με τα σωματεία ταξί η επέκταση του μέτρου για τα πολυθέσια ταξί

Νέο νομοσχέδιο για πολυθέσια ταξί σε ολόκληρη τη χώρα πρόκειται να κατατεθεί σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η επέκταση του μέτρου για να μπορούν να μετατρέψουν τα ταξί σε εξαθέσια ή και εννιαθέσια – το οποίο ισχύει πιλοτικά για το νότιο Αιγαίο – ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε στην διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων, εκπροσώπων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Τα μέτρο όπως αναφέρει το flashnews.gr το οποίο ενισχύει σημαντικά τους αυτοκινητιστές και βελτιώνει και την εξυπηρέτηση των επιβατών, τέθηκε πιλοτικά σε ισχύ την περασμένη Άνοιξη, μόνο για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ταξί να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά με εξαθέσια και εννιαθέσια, υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί, με τον υφυπουργό διήρκεσε αρκετή ώρα καθώς συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες του μέτρου, όπως για παράδειγμα να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου πολυθέσιου ταξί, καθώς είναι δύσκολο να εξευρεθούν καινούργια τα οποία είναι και ακριβά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Χανίων Ηλίας Καραπατάκης.

Σε ότι αφορά στο θέμα του αυξημένου κόστους για το πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός Μεταφορών είπε, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εγκρίθηκαν κάποιες αυξήσεις στα κόμιστρα, αλλά το θέμα της τιμής του πετρελαίου είναι θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ουσιαστικά με το μέτρο που ικανοποιεί τους αυτοκινητιστές της Κρήτης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες άδειες ταξί, με άδειες για εξαθέσια ή εννιαθέσια.

Να σημειωθεί πως το μέτρο που εφαρμόζεται ήδη στο νότιο Αιγαίο, σε ότι αφορά στο κόμιστρο σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται το ισχύον τιμολόγιο των Ε.Δ.Χ. ΤΑΧΙ αυτοκίνητων, ωστόσο, στην περίπτωση που αυτά μεταφέρουν από πέντε έως και οκτώ επιβάτες, το τιμολόγιο προσαυξάνεται κατά 30%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr