Υποβολή αιτήσεων για ζημιές από την πλημμύρα της 09/ 08/ 2020 μη καλυπτόμενες ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. – Κ.Ο.Ε.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποβολή αιτήσεων για ζημιές από την πλημμύρα της 09/ 08/ 2020 μη καλυπτόμενες ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. – Κ.Ο.Ε.

Εύβοια: Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος μετά από συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες αποφάσισαν οι απασχολούμενοι στον Πρωτογενή Τομέα που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα της 9ηςΑυγούστου 2020 στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. – Κ.Ο.Ε., να υποβάλλουν αιτήσεις στους δύο Δήμους.

Ενημερώνουμε ότι :

  • 1. Όποιος έχει υποστεί ζημιές που προκλήθηκαν και δεν καλύπτονται από τον ΕΛ.Γ.Α.- Κ.Ο.Ε. σε έγγειο κεφάλαιο (επιχωματώσεις, διαβρώσεις), σε αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά φρέζες), θα πρέπει να μεταβεί στους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων για να υποβάλλει αίτηση.
  • 2. Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και λήγει την 15η Οκτωβρίου.

Δημοσιεύεται σχετικό υπόδειγμα αίτησης το οποίο έχει αποσταλεί στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων.

«Συνεχίζουμε και επιμένουμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αποζημίωση του εγγείου κεφαλαίου, αντλητικών συγκροτημάτων και γεωργικών μηχανημάτων των αγροτών που υπέστησαν ζημιές στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων. Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσουν τα χωράφια τους από επιχωματώσεις και διαβρώσεις, να μπορέσουν να βάλουν μπρος τα αντλητικά συγκροτήματα και να αποκαταστήσουν ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα για να συνεχίσουν να παράγουν και να εφοδιάζουν τις αγορές με τα ποιοτικά τους προϊόντα», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr