Ζεμπίλης: Μόνιμες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών για τις δομές υγείας της Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεμπίλης: Μόνιμες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών για τις δομές υγείας της Εύβοιας

Συνάντηση με την Μίνα Γκάγκα είχε ο Θανάσης Ζεμπίλης όπου ζήτησε επιπλέον μόνιμες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών στην Εύβοια

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα πραγματοποίησε ο Θανάσης Ζεμπίλης. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η στελέχωση των μονάδων υγείας της Εύβοιας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, η ενίσχυσή τους με σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και η αναβάθμισή τους.

Αρχικά, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την έγκριση 15 νέων θέσεων μονίμων ιατρών, στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης που αναμένεται να βγει σύντομα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ζήτησε 5 θέσεις ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (1 Παθολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Χειρουργός, 1 Ακτινολόγος και 1 Οφθαλμίατρος), 1 θέση Οφθαλμίατρου για το Πολυδύναμο Σκύρου, 3 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Καρύστου ( 1 Γενικού Ιατρού, 1 Ακτινολόγου και 1 παθολόγου)  2 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Κύμης ( 1 Ακτινολόγου και 1 Παθολόγου) και 4 θέσεις ιατρών για το Κ.Υ. Ιστιαίας (2 Νεφρολόγων, 1 Παιδιάτρου, 1 Παθολόγου). Επίσης ζήτησε 46 θέσεις μονίμων νοσηλευτών για τα Νοσοκομεία της Εύβοιας στην αντίστοιχη προκήρυξη, που επίκειται.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό των δομών υγείας στη Βόρεια Εύβοια, τονίζοντας μάλιστα  ότι το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας χρήζει άμεσης αναβάθμισης, προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών της προγραμματικής σύμβασης για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με την ίδρυση της μονάδας θα σταματήσει ο «γολγοθάς» των νεφροπαθών της περιοχής.

Ακόμη, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε το θέμα των συχνών μετακινήσεων γιατρών από τα Νοσοκομεία της Εύβοιας σε άλλες περιοχές, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργίες και προβλήματα. Περαιτέρω, επισήμανε ότι στο πλαίσιο του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές υγείας της Π.Ε, λαμβάνοντας υπόψιν τη νησιωτικότητα και τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Εύβοιας.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να καταβληθούν οι εφημερίες των γιατρών του Νοσοκομείου Κύμης που είναι σε εκκρεμότητα από το 2009.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr