Ζεμπίλης: Στη συνεδρίαση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ. ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεμπίλης: Στη συνεδρίαση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ. ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Προς έγκριση ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Εισάγεται αύριο στη συνεδρίαση του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.  

Προς έγκριση ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Εισάγεται αύριο στη συνεδρίαση του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.  

Στην ημερήσια διάταξη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.), που θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου, εισάγεται το θέμα της έγκρισης του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και αναμένεται η θετική έκβαση του. Η έγκριση από το ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί και να δημοσιευτεί η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η έγκριση νέων ή η τροποποίηση υφιστάμενων Οργανισμών για τα νοσοκομεία είναι μία πολυδαίδαλη και χρονοβόρα διαδικασία, δεδομένου ότι η όποια αλλαγή επέρχεται έχει να αντιμετωπίσει το αυστηρό νομικό πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών, που έχουν τεθεί για την χώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι νέοι Οργανισμοί που έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστοι.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε κατ’ επανάληψη επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την υποβολή Ερωτήσεων, έχει τονίσει την ανάγκη για την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του νέου οργανισμού, καθώς από τη μεταστέγαση στο νέο κτίριο παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και παρά ταύτα παραμένει σε ισχύ ο οργανισμός του παλαιού Νοσοκομείου, γεγονός που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες ανάπτυξης του. Με την επικείμενη έγκριση του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,  προβλέπονται οι νέες κλινικές και τα τμήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων.

«Επιτέλους, μετά από συστηματική προσπάθεια, οι διαδικασίες προχωράνε και η έγκριση του νέου Οργανισμού του Γ.Ν.Χ. βαίνει προς ολοκλήρωση. Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει ότι οι κτηριακές υποδομές του νοσοκομείου είναι εξαιρετικές, αλλά η ποιότητα των παροχών υγείας δεν κρίνεται μόνο από τις ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά και από την πλήρη στελέχωση των υφιστάμενων μονάδων και τη δημιουργία νέων κλινικών», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης, συμπληρώνοντας ότι «παρακολουθούμε στενά την διαδικασία ολοκλήρωσης της έγκρισης του Οργανισμού, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Όπως είναι γνωστό, η έγκριση του νέου Οργανισμού θα συμβάλει στη στελέχωση των τμημάτων του ΓΝ Χαλκίδας με το απαραίτητο προσωπικό, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του, σύμφωνα με το κτιριολογικό του πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, με τον νέο Οργανισμό και την απαραίτητη στελέχωσή του με επιπλέον θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού – διοικητικού – τεχνικού προσωπικού, θα προβλέπονται επιπλέον τα εξής τμήματα: 1) Παθολογικός Τομέας (Πνευμονολογική Κλινική, Νευρολογία, Δερματολογία – Αφροδισιολογία, Γαστρεντορολογική με Ενδοσκοπήσεις, Μονάδα Στεφανιαίων Συνδρόμων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Νεογνολογική, Μονάδα Πρόωρων Νεογνών, Εργαστήριο Διαταραχών Ύπνου, Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, Μονάδα Συνεχούς Φορητής Περιτοναϊκής Κάθαρσης), 2) Χειρουργικός Τομέας (Αγγειοχειρουργική, Γυναικολογική Κλινική, Μεταναισθητικής Φροντίδας, Μονάδα Μεταχειρουργημένων, Νευροχειρουργικό), 3) Τομέας Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρική Κλινική), 4) Εργαστηριακός Τομέας (Μαγνητικής, Οστική Πυκνότητα, Ορθοπαντογράφος, Ακτινοσκοπικό), 5) Διατομεακά (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr