Ζέρβας στο evima.gr: Θα ζούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον αόρατο εχθρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζέρβας στο evima.gr: Θα ζούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον αόρατο εχθρό

Αναστάτωση προκάλεσαν τα νέα κρούσματα στο δήμο Κύμης Αλιβεριού - Τι δήλωσε στο evima.gr o πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης για τον κορονοϊό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Γιώργος Ζέρβας

Έντονη ανησυχία, επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, μετά την είδηση πως μια καθηγήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, στην περιοχή του Οξυλίθου στην Κύμη. Υπήρχαν έντονοι φόβοι, πως η διασπορά είναι μεγάλη σε μαθητές και γονείς, διότι θετική στον ιό βρέθηκε και μια δασκάλα από την ίδια περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η διασπορά στον Οξύλιθο φαίνεται πως ξεκίνησε από δασκάλα η οποία βρέθηκε θετική ενώ είχε έρθει σε επαφή και με καθηγήτρια από το Γυμνάσιο της Κύμης η οποία επίσης εντοπίστηκε θετική.

Και οι δύο, ωστόσο κάθε Δευτέρα και Τρίτη διδάσκουν και σε σχολεία του Δήμου Καρύστου με αποτέλεσμα να έχει σημάνει και νέος συναγερμός από τις υγειονομικές αρχές και για τον Δήμο Καρύστου υπό το φόβο νέας διασποράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δασκάλα και η καθηγήτρια πριν ανοίξουν τα σχολεία είχαν πάει στην Καρδίτσα απ΄ όπου και επέστρεψαν και φέρεται να μετέφεραν τον ιό.

Η Ομάδα COVID 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κύμης Αλιβεριού, ανταποκρίθηκαν άμεσα χθες Τρίτη 25 Μάϊου, διενεργώντας ελέγχους COVID 19 με τέστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στον Οξύλιθο. Από τα 157 δείγματα ανιχνεύθηκαν τρία θετικά κρούσματα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης για τον κορονοϊό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Γιώργος Ζέρβας, μίλησε στο evima.gr, για την επιδημιολογική εικόνα του δήμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο evima.gr:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των θετικών κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες. Είναι κάτι αναμενόμενο. Ανοίγουμε την οικονομία και τις δραστηριότητες μας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας. Η κατάσταση όμως είναι ελεγχόμενη. Τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές. Δε χρειάζεται πανικός. Εμβολιασμός και Ατομική Ευθύνη τα ισχυρά μας όπλα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr