Ειδικά μισθολόγια: Θέμα ωρών η έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδικά μισθολόγια: Θέμα ωρών η έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών

«Αναμένουμε η υπό έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών, εφόσον προλάβουμε την έκδοσή της, μιας και αυτή αποτελεί θέμα ωρών, να διασφαλίζει την μη επιστροφή εισοδήματος με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών»,
αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι: «η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη η οποία και αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε την προθυμία-δέσμευση και έμπρακτη πρόθεση της, να επιλύσει το πρόβλημα πολιτικά και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και το Λογιστήριο του κράτους».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής:

«Συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , το Σ. Ε .Φ. Ε. Α. Α επεδίωξε και πραγματοποίησε, όπως ήταν φυσικό , μετά την ανεπίσημη πληροφόρηση του για επιστροφές δυσβάσταχτων ποσών, με την ευκαιρία καταβολής των «αναδρομικών» στους ένστολους. Ζητούμενο αποτέλεσε η πολιτική παρέμβαση -λύση σε σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών και το Λογιστήριο του Κράτους ώστε να αποσοβηθούν οικονομικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν στους ώμους τους μεγάλος αριθμός κυρίως νέων Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών και Αστυφυλάκων.

Παράλληλα επιδιώχθηκε συνάντηση με στελέχη της Φυσικής Ηγεσίας και τον κύριο Αρχηγό προκειμένου να λάβουμε επίσημη και αναλυτική ενημέρωση για το ΤΙ ευθύνεται και για το ΠΟΙΟΣ ευθύνεται υπηρεσιακά για την κρίση που προκλήθηκε σε εκατοντάδες ένστολους.

Τελικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Αρχηγό παρουσία του Προϊσταμένου Επιτελείου το περιεχόμενο της οποίας, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην ενδεχόμενη οικονομική τραγωδία εκατοντάδων αστυνομικών εν όψη Χριστουγέννων, πρέπει να αποτελέσει και θα αποτελέσει κεφάλαιο και αντικείμενο ξεχωριστής ανακοίνωσης, διότι άμεσα προέχει η επίλυση του μείζονος προβλήματος. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση -σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ Αναγνωστάκη Δημήτρη, με την παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Τζιοβάρα Παναγιώτη και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Χρηματικού Λιάρου Δημ.

Αφού επιβεβαιώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ο κίνδυνος της περικοπής ποσού από 250 – 4.000 ευρώ σε συναδέλφους Ειδ. Φρουρούς και αστυφύλακες, επικεντρώσαμε μόνο στην δυνατότητα εξεύρεσης λύσης. Ακολούθως ενημερώθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Όλγα Γεροβασίλη η οποία και αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε την προθυμία-δέσμευση και έμπρακτη πρόθεση της, να επιλύσει το πρόβλημα πολιτικά και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και το Λογιστήριο του κράτους , σεβόμενη την οικογενειακή ειρήνη και ηρεμία χαμηλόβαθμων νέων αστυνομικών μάλιστα εν όψη της εορτής των Χριστουγέννων!

Σημειώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης. Αναγνωστάκης Δημήτρης αποτελεί για ακόμη μια φορά αποφασιστικό και καθοριστικό παράγοντα στην αγωνιώδη προσπάθεια όλων μας να περισωθεί το εισόδημα αστυνομικών που μοχθούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες .

Στο δια ταύτα:

1)Αναμένουμε η υπό έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών, εφόσον προλάβουμε την έκδοσή της, μιας και αυτή αποτελεί θέμα ωρών, να διασφαλίζει την μη επιστροφή εισοδήματος με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών.

2) Εάν δεν προλάβουμε την έκδοση της Κ.Υ.Α, με πολιτική πρωτοβουλία να αποφασιστεί η εφαρμογή της ευμενέστερης Νομοθετικής διάταξης έναντι άλλης, ώστε επίσης να αποφύγουμε την επιστροφή χρημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α θα παραμείνει αγωνιζόμενο παρακολουθώντας στενά την πορεία του ανακύψαντος προβλήματος μέχρι της οριστικής επ ΄ ωφελεία των μελών του λύσης, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις και λύσεις με σοβαρότητα και αξιοπιστία, εναρμονιζόμενο με την ιστορική του πορεία και επιτυχημένη δράση του». Πηγή-aftodioikisi.gr

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr