Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα καταβληθεί στους υπόλοιπους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα καταβληθεί στους υπόλοιπους δικαιούχους

Δόθηκε η έγκριση για την πληρωμή των ποσών του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση από τις 12 Δεκεμβρίου και μετά. Υπενθυμίζουμε ότι αυξήθηκε κατά 80 εκατομμύρια ευρώ το προβλεπόμενο ποσό για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος του 2018 με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών.

Έτσι από σήμερα Πέμπτη, το απόγευμα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος. Σε κάποιες τράπεζες τα χρήματα θα φανούν αμέσως ενώ σε κάποιες άλλες το πρωί της Παρασκευής. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι δικαιούχοι ανέρχονται σε 229.047 άτομα.

Ο συνολικός απολογισμός των αιτήσεων έδειξε τα εξής αποτελέσματα:

– στο koinonikomerisma.gr μπήκαν για να υποβάλλουν αίτηση 3.887.025 ενδιαφερόμενοι

από όλες τις αιτήσεις αυτές, επελέγησαν τελικώς 1.692.400 δικαιούχοι (νοικοκυριά)

– το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν φτάνει στα 783.610.600 ευρώ. Ξεπερνά δηλαδή τον αρχικό στόχο των 710 εκατομμυρίων και για αυτό απαιτήθηκαν έξτρα πιστώσεις 80 εκατομμυρίων ευρώ.

– Το «μέσο μέρισμα» ανήλθε φέτος σε 483 ευρώ, ενώ οι τελευταίοι δικαιούχοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή θα λάβουν από περίπου 320 ευρώ

άλλες 1.395.603 αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω κριτηρίων ή λαθών

– 209.036 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους δικαιούχους όταν διαπίστωσαν πως δεν δικαιούνται μέρισμα (ή και για άλλους λόγους)

– 589.986 ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν να συμπληρώνουν αίτηση αλλά δεν ολοκλήρωσαν, κυρίως γιατί το σύστημα εμφάνισε ένδειξη πως και αν ακόμη την υποβάλουν, τελικώς θα απορριφθεί. Πηγή-aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr