Κουρμούσης: Σε έναν μήνα η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία – Τι ισχύει έως τότε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουρμούσης: Σε έναν μήνα η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία – Τι ισχύει έως τότε

Η προσφυγή στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας μπορεί να γίνει μόνο μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αναμένεται να είναι έτοιμη το αργότερο σε έναν μήνα, όπως είπε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κουρμούσης είπε ότι, μέχρι τότε, κάποιος που έχει πρόβλημα με την τράπεζά του έχει προστασία από τους πλειστηριασμούς λόγω του εκλογικού νόμου, καθώς αυτοί δεν γίνονται σε περιόδους εκλογών και υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη περίοδος λόγω Πάσχα. «Δεν υπάρχει κενό μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα. Μέχρι να λήξει η προεκλογική περίοδος, θα έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εάν υπάρχει περίπτωση ιδιαίτερου προβλήματος, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον γνωστό νόμο Κατσέλη – Σταθάκη με δικαστική προσφυγή για να ρυθμίσει τα χρέη του κατά το άρθρο 8, και πάλι κερδίζοντας προστασία.

Παράλληλα, ο κ. Κουρμούσης υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στα 41 Κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για πληροφορίες και καθοδήγηση, επικοινωνώντας στο 213 2125730. Πηγή-enikonomia.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr