ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγιοστρατίτη στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας: Το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία – Ζήτησε κεφάλαιο επανεκκίνησης

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή επισήμανε ότι το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία.
Αγιοστρατίτη στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας: Το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία – Ζήτησε κεφάλαιο επανεκκίνησης

Με την παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κου Χρήστου Τριαντόπουλο, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κου Γεώργιου Καρανίκα, τους Βουλευτές Ν. Ευβοίας κους Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό και όλους τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 με επιτυχία, Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή επισήμανε ότι το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.


Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως :

•   Στο κεφάλαιο επανεκκίνησης για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα μέτρα στήριξης που χρειάζονται για την επιβίωση τους.

•  Από το πρόγραμμα κάλυψης  των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι  επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εργαζόμενους καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ο Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής  δηλώνοντας θετικός, πρότεινε τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ΕΣΕΕ για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου σε ότι αφορά την αποτίμηση του κόστους αποθέματος εμπορευμάτων (στοκ) και πρότεινε μία δεύτερη συνάντηση, δεσμευόμενος να εξετάσει τα αιτήματά μας.

Ο κος Καρανίκας επιβεβαίωσε τη συνεργασία και επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν σωρεύσει από την αρχή της πανδημίας τεράστια αποθέματα εμπορευμάτων της περασμένης σεζόν, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Επιπρόσθετα, τα  αλλεπάλληλα κλεισίματα έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση ειδών στους περιορισμένους χώρους των επιχειρήσεων, γεγονός που επιβαρύνει και με αυξημένα κόστη αποθήκευσης.

Οι δύο Βουλευτές μας δήλωσαν συμπαραστάτες στα αιτήματα μας και δήλωσαν ότι θα είναι παρόν όποτε τους χρειαστούμε σε οποιαδήποτε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ της Ο.Ε.Ε.Ε

Αγιοστρατίτη Παρασκευή

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ