Αγιοστρατίτη: Ζητάμε επιτάχυνση των διαδικασιών των αποζημιώσεων χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγιοστρατίτη: Ζητάμε επιτάχυνση των διαδικασιών των αποζημιώσεων χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια

Ποιοι θα πρέπει να είναι οι άξονες του πακέτου στήριξης

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Νομού Ευβοίας.

Η Βούλα Αγιοστρατίτη μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για την διαχείριση των λαβωμένων από τις πυρκαγιές πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημιώσεων τους, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι άξονες του πακέτου στήριξης θα πρέπει να εστιαστούν στα ακόλουθα:

– Αναστολές φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αντίστοιχο πάγωμα δανείων, για τουλάχιστον ένα χρόνο, αντί έξι μηνών όπως ανακοινώθηκε.
– Αναστολή για ένα χρόνο συμβάσεων εργαζομένων στους κλάδους των επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
– Άμεση χρηματοδότηση χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές κολυσιεργίες
– Ολιστικό πλαίσιο παραγωγικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης του συνόλου των πληγεισών περιοχών
– Άμεση απασχόληση των ανθρώπων που βιοπορίζονταν από το δάσος όπως οι ρητινοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι στις εργασίες αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και αναδάσωσης – αναγέννησης του καμένου δάσους.
Αξίζει για να τονίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που απειλεί αυτή τη στιγμή τη Βόρεια Εύβοια να επισημάνουμε, ότι κάλυπτε περισσότερο από το 70% της παραγωγής ρητίνης της χώρας μας, ενώ αντίστοιχα στις περιοχές που κάηκαν έβαζαν τα μελίσσια τους το 80% των μελισσοκόμων.Επίσης υπάρχουν κτηνοτρόφοι που έχουν χάσει τα πάντα αλλά και σε όσους απέμειναν ζώα φάρμας, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές.
Στοίχημα μας η ανακούφιση των πληγέντων, όπου πέρα από το ˶πόσο˵ θα διατεθούν, θα πρέπει να είναι και το ˶πως˵ θα επιτευχθεί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr