Ακρίβεια: Απλησίαστο ακόμα και το πιτόγυρο έφτασε τα 4 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Απλησίαστο ακόμα και το πιτόγυρο έφτασε τα 4 ευρώ

Ο Μιχάλης Χιωτάκης, μέλος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ- Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, μίλησε για το πως η ακρίβεια έχει τσακίσει τις επιχειρήσεις τους.

Η ενεργειακή κρίση και οι τεράστιες αυξήσεις που έχουν έρθει στις τιμές των προϊόντων έχουν επηρεάσει τα εστιατόρια της πόλης και έχουν δημιουργήσει πραγματικά δύσκολες συνθήκες για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

Ο Μιχάλης Χιωτάκης, μέλος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ- Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Newsbomb.gr, επισήμανε πως η τιμή του κρέατος και άλλων πρώτων υλών μαγειρικής έχει πια αυξηθεί προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις επιχειρήσεις. Ακόμα και ο γύρος έφτασε πλέον τα 4 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2021 η τιμή του ήταν στα 2,80 ευρώ.

Αναφερόμενος στο γύρο, είπε πως, «ο γύρος έχει φτάσει τα 4 ευρώ, ο κόσμος έχει αντιδράσει πλέον έχουν ελαττώσει τις ποσότητες που παίρνουν, για παράδειγμα κάποιοι έπαιρναν γύρο μέρα παρά μέρα τώρα παίρνουν μια φόρα την εβδομάδα. Είναι απόλυτα λογικό δύο άτομα για να φάνε ένα γύρο θέλουν 8 ευρώ. Πριν λίγους μήνες καθόντουσαν στη σειρά για να πάρουν ένα γύρο τώρα βλέπεις πως η σειρά έχει μειωθεί σημαντικά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr