Αllazothermosifona: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες- Tα SOS για επιδότηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αllazothermosifona: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες- Tα SOS για επιδότηση

Συνολικά, περίπου τρία εκατομμύρια νοικοκυριά πληρούν τη βασική προϋπόθεση για να κάνουν αίτηση για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο ανοίγει  το allazothermosifona.gov.gr για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Συνολικά, περίπου τρία εκατομμύρια νοικοκυριά πληρούν τη βασική προϋπόθεση για να κάνουν αίτηση, γεγονός που προδιαθέτει για το μεγάλο ενδιαφέρον που πρόκειται να δείξουν οι πολίτες ως προς την πραγματοποίηση αίτησης.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας, θα μπορείτε να εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet και να συμπληρώνετε τα στοιχεία που ζητούνται. Αυτά είναι:

  • ΑΦΜ
  • Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021

Στην αίτηση θα πρέπει επίσης να δηλώσετε τα εξής 4 στοιχεία:

  • τον 11ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκεται εγκατεστημένος ο προς αντικατάσταση θερμοσίφωνας,
  • ότι στην κατοικία του μπορεί να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας και δεν υπάρχει περιορισμός από κανονισμούς λειτουργίας (π.χ. κανονισμός πολυκατοικίας, κανονισμός λειτουργίας κτηρίου κ.λπ.),
  • την ύπαρξη ή μη μέλους ΑμεΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή εναλλακτικά, μέσω προσκόμισης αντίστοιχης γνωμάτευσης ή πιστοποιητικού από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της,
  • ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης (OTP), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή του κωδικού της επιταγής (voucher), αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο. Στην περίπτωση που υπάρχει, μπορεί να δηλωθεί συμπληρωματικά και προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βασικός όρος του προγράμματος είναι ότι ο δικαιούχος που θα πάρει το voucher, θα πρέπει να έχει στην κατοικία που θα δηλώσει, εγκατεστημένο και άρτιο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τον οποίο πρέπει να παραδώσει και ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 λίτρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr