Από «χρυσάφι» η φετινή βασιλόπιτα στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Από «χρυσάφι» η φετινή βασιλόπιτα στην Εύβοια

Ούτε η παραδοσιακή βασιλόπιτα δεν έχει γλυτώσει από το «τέρας» της ακρίβειας στην Εύβοια

Η ακρίβεια που σαρώνει την αγορά στην Εύβοια αλλά και όλη την Ελλάδα έχει επηρεάσει και την τιμή στις βασιλόπιτεςΒασιλόπιτες τσουρέκι, βασιλόπιτες κέικ, γλασαρισμένες με μαύρη και λευκή σοκολάτα, με γέμιση κάστανο αλλά και πραλίνα είναι έτοιμες να «πρωταγωνιστήσουν» από τα πρώτα λεπτά του 2024 σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια.

Τόσο οι αρτοποιοί όσο και οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει όλο το μεράκι και τη φαντασία τους για να ικανοποιήσουν τα γευστικά γούστα των πελατών τους, κρατώντας παράλληλα τις τιμές στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά. Είναι ενδεικτικό πως οι βασιλόπιτες πωλούνται από 13 έως 18 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το εάν οι καταναλωτές επιθυμούν την κλασική εκδοχή ή κάποια άλλη, με γέμιση και ευφάνταστα σχέδια.

30% ακριβότερη μέσα σε δύο χρόνια

Φέτος το παραδοσιακό γλυκό του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού πωλείται ακριβότερα κατά τουλάχιστον 15% μέσα σε έναn χρόνο, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, και κατά 25% σε σχέση με το 2021.

Συγκεκριμένα, βασιλόπιτα (κέικ) φέτος πωλείται στα 13,90 ευρώ/κιλό σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το 2021. Το 2022 η τιμή της ήταν στα 12,10 ευρώ/κιλό ενώ το 2021 η τιμή της βασιλόπιτας έφτανε στα 11,10 ευρώ/κιλό.

Στη βασιλόπιτα (τσουρέκι), η αύξηση φέτος αγγίζει το 30% σε σχέση με το 2021, καθώς οι καταναλωτές την αγοράζουν 12,90 ευρώ/κιλό. Το 2022 η τιμή έφτανε τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ το 2021 κόστιζε 9,90 ευρώ/κιλό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr