Εύβοια – Ρεπορτάζ evima.gr: Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στις αγορές των χειμερινών εκπτώσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια – Ρεπορτάζ evima.gr: Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στις αγορές των χειμερινών εκπτώσεων

Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χαλκίδος

Εύβοια: Ανοιχτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τους εμπορικούς συλλόγους, 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας μιλά στο evima.gr και όπως αναφέρει δεν είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για την κίνηση στην αγορά της Χαλκίδας εν μέσω των χειμερινών εκπτώσεων.

«Γενικά η εκπτωτική περίοδος μέχρι τώρα κινείται σε χαμηλά επίπεδα, με σχετικά μικρούς τζίρους και περιορισμένη κίνηση. Η ακρίβεια σε βασικά αγαθά πιέζει τα εισοδήματα του μέσου νοικοκυριού, και αυτό επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση», σημειώνει ο Νίκος Αίσωπος.

Τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ελλάδα, ανάλογα με την πολιτική της κάθε επιχείρησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, θα μπορούν να είναι ανοικτά από 11:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα, προαιρετικά, μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr