Δύο νέα επιδόματα για ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα επιδόματα για ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται

Δύο νέα επιδόματα ξεκινούν από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους επιδόματος ανεργίας. 
Δύο νέα επιδόματα ξεκινούν από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους επιδόματος ανεργίας.
Πιο αναλυτικά, ένα νέο επίδομα το οποίο αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας θα μπορούν ν λαμβάνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν από την περίοδο της επιδότησης τους, ενώ ένα άλλο επίδομα ύψους 300 ευρώ θα δίνεται στους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Αν, για παράδειγμα, ένας άνεργος βρει δουλειά στους έξι μήνες, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει το (μισό) επίδομα ανεργίας για τους επόμενους έξι μήνες, εκτός από τον μισθό που θα εισπράξει από τον εργοδότη του.

Στόχος είναι το επίδομα να λειτουργήσει ως κίνητρο και επιβράβευση στον άνεργο που δεν επαναπαύεται, αλλά ψάχνει ενεργά για την επόμενη εργασία του.

Το ύψος του επιδόματος θα είναι 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη ανέρχεται στα 438 ευρώ τον μήνα) και θα λαμβάνεται για όσο υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Σε ότι αφορά το ειδικό επίδομα ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, το οποίο οδηγεί σε εύρεση εργασίας το ταχύτερο δυνατό, αυτό χορηγείται μόνο μία φορά και δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές.

Σύντομα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία και στη συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ που συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο.

Σε αυτή την προσπάθεια, υπάρχει και ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr