ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Έρχονται πληρωμές έως 1.000 ευρώ σε ανέργους – Πότε θα γίνουν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Έρχονται πληρωμές έως 1.000 ευρώ σε ανέργους – Πότε θα γίνουν

Η πληρωμή αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση - η οποία όπως έχει οριστεί πρέπει έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες, με τον ωφελούμενο να λαμβάνει 5 ευρώ/ ώρα.

Χιλιάδες άνεργοι περιμένουν τις πληρωμές της ΔΥΠΑ έπειτα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
Με βάση τις δηλώσεις του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του επιδόματος κατάρτισης ύψους ως 1.000 ευρώ από την ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση – η οποία όπως έχει οριστεί πρέπει έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες, με τον ωφελούμενο να λαμβάνει 5 ευρώ/ ώρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η ΔΥΠΑ βρίσκεται αυτό το διάστημα σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Επειδή, όμως, το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ο έλεγχος πριν την πληρωμή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

 

Ποιοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.ΔI.ΒI.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., είχαν οι άνεργοι οι οποίοι πληρούσαν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

2. Εχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

3. Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου).

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο γυμνασίου ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Προσοχή! Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr