Έμποροι Εύβοιας: Ετοιμάζουν δράσεις απέναντι στα μέτρα που κρατούν κλειστά τα καταστήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμποροι Εύβοιας: Ετοιμάζουν δράσεις απέναντι στα μέτρα που κρατούν κλειστά τα καταστήματα

Ο εμπορικός κόσμος της Εύβοιας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του στην αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για το νέο lockdown στην εμπορική δραστηριότητα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, συνάντηση των εκπροσώπων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών – Εστιάσεως – Αναψυχής και Ψυχαγωγίας «Ο Ξένιος Ζεύς», με θέμα συζήτησης την εντεινόμενη αγωνία και ανησυχία των επιχειρηματιών για το μέλλον των κλάδων τους όπως επίσης και τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων τους.

Ο εμπορικός κόσμος της Εύβοιας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του στην αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για το νέο lockdown στην εμπορική δραστηριότητα.

Η απόφαση αυτή, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δυσχεραίνει τις ήδη σε μεγάλο βαθμό πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο από την πανδημία αλλά -και κυρίως- από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων.

Χάθηκε η περίοδος των εορτών, εάν χαθεί και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων το πλήγμα στην οικονομία θα είναι μεγάλο, όπως πρόσφατα είχε δηλώσει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βούλα Αγιοστρατίτη.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ένα πλάνο λειτουργίας και ένα σχεδιασμό οικονομικής στήριξης.

Αιτούμαστε:

– Άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού (clickin shop)
– Μέτρα για την επέκταση της μείωσης ενοικίων.
-Τον σχεδιασμό ειδικής ενισχυμένης επιστρεπτέας προκαταβολής για την κάλυψη των επιταγών.
– Το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την επαναφορά της ομαλότητας στην αγορά και την ένταξη τους σε μια γενναία ρύθμιση.
Επιπλέον αιτούμαστε να υπάρχει ένας σχεδιασμός στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr