ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτροφή χοίρων: Οικονομική ενίσχυση 253 ευρώ ανά χοιρομητέρα

Έρχονται οικονομικές ενισχύσεις για την εκτροφή χοίρων τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη χώρα με το ποσό των 253 ευρώ να υπολογίζεται ως χρηματοδότηση ανά χοιρομητέρα
Εκτροφή χοίρων: Οικονομική ενίσχυση 253 ευρώ ανά χοιρομητέρα

Ενισχύεται οικονομικά η εκτροφή χοίρων καθώς στις Σε 5.739.838 ευρώ ανέρχεται για το 2022 το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, τόσο στην Εύβοια όσο και σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, το κατ’ αποκοπή ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί σε 253,56 ευρώ ανά χοιρομητέρα.

Σύμφωνα με ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, καθορίστηκαν οι όροι, το ύψος της ενίσχυσης και οι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Όροι και ύψος ενίσχυσης

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ορίζεται για την κάθε χοιρομητέρα εκτροφής χοίρων ποσό 253,56 ευρώ.

Για τους εκτροφείς χοίρων απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διέθεταν τουλάχιστον δέκα θηλυκά ζώα άνω των έξι (6) μηνών την 30ή Ιουνίου 2020.

Το συνολικό ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει κάθε δικαιούχος σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) στο πλαίσιο της παρούσας αθροιζόμενο με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση έχει λάβει βάσει του τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου από οποιαδήποτε πηγή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 290.000 ευρώ.

Στο ποσό των 290.000 ευρώ περιλαμβάνονται κάθε μορφής φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ