Επεκτείνονται οι δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Τι αλλάζει για τα φωτοβολταϊκά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Τι αλλάζει για τα φωτοβολταϊκά

Κατά 200.000 αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών ενώ επιδοτούνται μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Κατά 200.000 αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών ενώ θα δοθεί επιδότηση για φωτοβολταϊκά σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ακόμη 140 εκ. ευρώ θα διατεθούν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ οι δικαιούχοι του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000, εξήγγειλε από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακόμα πιο σημαντικό, εξασφαλίζουμε τον αναγκαίο χώρο στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται πια ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την χρηματοδότηση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών:

«Θα χρηματοδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr