Επίδομα θέρμανσης: Εντός Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Εντός Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και τα ποσά που θα λάβουν πι δικαιούχοι έδωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους νέους δικαιούχους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία του υπουργείου.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το επίδομα θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών με έως 2.500 κατοίκους που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet θα λάβουν και αυτά το επίδομα θέρμανσης,

Αλλάζει υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης

Σχετικά με τον τρόπο του υπολογισμού του επιδόματος είπε ότι αλλάζει καθώς θα λαμβάνονται υπόψη πλέον οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Επίσης τόνισε ότι ο υπολογισμός του επιδόματος θα βασίζεται σε αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα ποσά του επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 600 ευρώ με 700 ευρώ για πολίτες των περιοχών με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης. Επίσης σημείωσε πως η υπουργική απόφαση για τα επιδοτούμενα είδη θέρμανσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr