Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση

Η ημερομηνία πληρωμής για την τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους

Μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.

 

Συγκεκριμένα, η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως και τις 31 Μαρτίου 2023.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι είναι να καταχωρήσουν τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέχρι τις 15 Απριλίου.

 

Να σημειώσουμε ότι για το φυσικό αέριο με δικαιολογητικά αγορών έως 16 Μαΐου 2023 και με την προϋπόθεση ότι τα απαιτούμενα στοιχεία θα έχουν καταχωρηθεί  μέχρι 31 Μαΐου, το ποσό θα καταβληθεί έως τις 15 Ιουνίου.

 

Σχετικά με την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τη 30ή Ιουνίου 2023, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, το αντίστοιχο ποσό επιδόματος καταβάλλεται έως τη 10η Αυγούστου 2023. Αυτό, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως τη 15η Ιουλίου 2023.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα

 

Για αγορές από 1 Οκτωβρίου 2022 έως και 31 Μαρτίου 2023 η προθεσμία καταχώρισης είναι έως 15 Απριλίου 2023.

Για το φυσικό αέριο η προθεσμία καταχώρισης είναι έως την 31η Μαΐου 2023 για παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης έως την 16η Μαϊου 2023.

Για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης η προθεσμία καταχώρισης είναι έως την 15η Ιουλίου 2023 για παραστατικά έως την 30ή Ιουνίου 2023.

Το συνολικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται για την τρέχουσα περίοδο σε 300 εκατ. ευρώ, από 174 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περσινή. Οι δικαιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ έως και 1.600 ευρώ.

Επίδομα για θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, σύμφωνα με τα Δικαιολογητικά,  δίνεται όχι μόνο για όσους αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για όσους καταθέσουν αποδείξεις ή λογαριασμούς για φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) για σόμπες, φυσικό αέριο θέρμανσης, φιάλες υγραερίου, καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Το ελάχιστο ύψος επιδόματος διαμορφώνεται σε 100 ευρώ και το μέγιστο σε 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Για νέους δικαιούχους και όσους δε χρησιμοποιήσουν φέτος φυσικό αέριο αλλά πετρέλαιο, το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι επίδομα θέρμανσης παίρνουν όσοι έχουν κάνει αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης στο gov.gr, ή αν έχουν δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr