Επιδότηση ρεύματος: Σήμερα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ρεύματος: Σήμερα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει σήμερα Τρίτη, 23/08/2022 στις 09:30 το πρωί τις επιδοτήσεις στην ενέργεια για το μήνα Σεπτέμβριο.

Άνοδο έως και 13% σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, έπειτα από το κλείσιμό τους σε ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα κλείσει για τρεις ημέρες για εργασίες συντήρησης στις 31 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση ενίσχυσε τους φόβους για παρατεταμένη διακοπή του εφοδιασμού, εγείροντας και πάλι ανησυχίες ότι ο αγωγός δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία μετά τα έργα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, που αποτελούν και το σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύονται κατά 11% στα 270,98 ευρώ την μεγαβατώρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, την Παρασκευή έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

Από εκεί και πέρα στα 2 δισ. θα ανέλθει η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7 και αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr