Έρχεται μεγάλη πληρωμή τον Ιούλιο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται μεγάλη πληρωμή τον Ιούλιο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην καταβολή των υπολοίπων της ΕΑΕ 2023 προχωράει στο τέλος του μήνα ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην τελική ευθεία για την πληρωμή των υπολοίπων της ΕΑΕ 2023 έως το τέλος του μηνός βρίσκεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που τρέχει αυτήν τη στιγμή την επεξεργασία και τη διασταύρωση όλων των δεδομένων. Σε εγρήγορση φαίνεται να είναι την ίδια ώρα και ο ΕΛΓΑ, καθώς υπάρχει ρητή κυβερνητική δέσμευση ότι έως το τέλος του μήνα θα εξοφληθούν οι πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας.

Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πακέτο πληρωμών που ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός από τα υπόλοιπα των Άμεσων Ενισχύσεων και των Συνδεδεμένων, πρόκειται να πληρωθούν πρώτη φορά φέτος και τρία μέτρα στο πλαίσιο της Ειδικής Ενίσχυσης στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΜΝΑ). Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου, το απόγευμα, η όποια αναφορά σχετικά με τα ποσά που θα καταβληθούν θα ήταν από πλευράς μας ανεύθυνη, καθώς η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πάντως, στα καλά νέα είναι ότι μετά την έγκριση πίστωσης, έως το τέλος του μήνα θα έχουν καταβληθεί και οι εκκρεμότητες ενισχύσεων από το πρόγραμμα των Δασώσεων έτους 2022 στους δικαιούχους, μια και επιλύθηκαν τα προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξόφληση των μέτρων ενίσχυσης του Πρώτου Πυλώνα, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Από τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «ΥΧ», ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρόκειται να καταβάλει τα υπόλοιπα όσον αφορά: Τη Βασική Ενίσχυση, την Αναδιανεμητική, την Eιδική Eνίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, αλλά και τα υπόλοιπα των Συνδεδεμένων (ενδεικτικά: Σκληρού σίτου, σπόρων προς σπορά, μαλακού σιταριού, μήλων, ρυζιού, αραβόσιτου, κριθαριού, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών και κτηνοτροφικών ψυχανθών, βρώσιμων οσπρίων, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, αιγοπρόβειου κρέατος, βόειου κρέατος – και τα τρία μέτρα). Επιπλέον, ο Οργανισμός θα πληρώσει υπόλοιπα που εκκρεμούν για τα Οικολογικά Σχήματα έτους 2023, αλλά και υπόλοιπα των ΜΝΑ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του τελευταίου καθεστώτος, θα πληρωθούν (πρώτη φορά για το έτος 2023) οι δικαιούχοι την ενίσχυση που τους αναλογεί για την παραγωγή αγελαδινού, αίγειου και πρόβειου γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού (τρία μέτρα).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr