Εύβοια – Θερινές εκπτώσεις: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 17 Ιουλίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια – Θερινές εκπτώσεις: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 17 Ιουλίου

Ανοιχτά θα είναι προαιρετικά την Κυριακή 17 Ιουλίου τα κατστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων διανύουμε ήδη και την Κυριακή 17 Ιουλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει πως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι προαιρετικό και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00-18:00.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας, μειωμένης τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία».

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr