ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Toυλάχιστον 72.500 αιτήσεις- Ποιοι είναι οι «τυχεροί» στην επιδότηση καυσίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 7 το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα, έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 72.500 αιτήσεις για το Fuel Pass 2 και την νέα επιδότηση καυσίμων
Fuel Pass 2: Toυλάχιστον 72.500 αιτήσεις- Ποιοι είναι οι «τυχεροί» στην επιδότηση καυσίμων

Άνοιξε νωρίτερα, η πλατφόρμα για το fuel pass 2 για νέο γύρο επιδότησης καυσίμων κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 7 το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα, έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 72.500 αιτήσεις.

Περίπου 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων ( μηχανών ή αυτοκινητών) έχουν στην διάθεση τους 29 ημέρες, έως τις 29 Αυγούστου, για να υποβάλουν την αίτηση τους. Ό

Οπως και στην πρώτη έκδοση του fuel pass, η πλατφόρμα του gov.gr – Fuel Pass 2 θα ανοίγει σταδιακά, με βάση το λήγοντα ΑΦΜ.

Σήμερα δικαίωμα υποβολής έχουν οι λήγοντες σε 1,2,3, ωστόσο εξαιρούνται οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων.

Αύριο, 2 Αυγούστου θα ακολουθήσουν οι 4,5,6,7 και την Τετάρτη οι 8,9 και 0. Από 4 Αυγούστου δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τις αιτήσεις.

Η πίστωση των χρημάτων θα γίνεται 3 ημέρες, αφού η εγκριθεί η αίτηση του ενδιαφερόμενου και αφορά στην περίοδο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι έχει εισοδηματικό όριο τις 33.000 ευρώ, ζευγάρι με 1 τέκνο τις 36.000€ για να φτάσουμε στο ζευγάρι με 4 τέκνα και τις 45.000€.

Εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να λάβει τα χρήματα σε άυλη κάρτα τα ποσά κατανέμονται ως εξής :

100 ευρώ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
80 ευρώ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
70 ευρώ για μηχανές στα νησιά και
60€ ευρώ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό τότε το ποσό μειώνεται κατά 15 ευρώ.

Δηλαδή :

85€ για αυτοκίνητα στην νησιωτική Ελλάδα πλην Κρήτης
65€ για αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα
55€ για μηχανές στα νησιά και
45€ για μηχανές στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Όπως και με το fuel pass 1 , οι πιο τυχεροί είναι οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων, οι οποίοι εκτός από την επιδότηση , απολαμβάνουν και στην αντλία τη μείωση των 15 λεπτών λόγω της κρατικής ενίσχυσης.

Η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021, δηλαδή τις φετινές. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχετε υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση δεν μπορείτε να πάρετε το fuel pass , γι’αυτό σπεύστε. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS). Άρα την χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ