Γιατί μειώνονται τα ΑΤΜ: Σε ποια σημεία κλείνουν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί μειώνονται τα ΑΤΜ: Σε ποια σημεία κλείνουν

Την μείωση των ΑΤΜ σκέφτονται οι τράπεζες ως λύση για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους
Την μείωση των ΑΤΜ σκέφτονται οι τράπεζες ως λύση για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, τουλάχιστον σε σημεία όπου τα έξοδα συντήρησης είναι αυξημένα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, δηλαδή αυτά που είναι τοποθετημένα έξω από σούπερ μάρκετ, ή πολυκαταστήματα και αλλού.
Παράλληλα δεν αποκλείεται να σταματήσουν να λειτουργούν ΑΤΜ σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας, αλλά όχι σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει για μέρη όπως νοσοκομεία, απομακρυσμένα δημοτικά σημεία ή απομακρυσμένα νησιά, που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες, αλλά εξυπηρετούν τους πολίτες.

Το συγκεκριμένο δίκτυο φαίνεται πως ζημιώνει τις τράπεζες λόγω του αυξημένου κόστους.

Εκτός από την έλλειψη όμως, ένα ακόμα πρόβλημα που θα προκύψει είναι το αυξημένο κόστος από τις διατραπεζικές συναλλαγές για αναλήψεις μετρητών ή άλλων αυτόματων συναλλαγών.

Προς το παρόν, την αρχή αναμένεται να κάνει η Τράπεζα Πειραιώς, όμως σε ίδιες συζητήσεις φέρονται να βρίσκονται όλες οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr