ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα – Ως τις 30 Ιουνίου η ισχύς του μέτρου

Η τροπολογία που αναμενόταν, για το πλαφόν στα καύσιμα και τα προϊόντα με ισχύ ως τις 30 Ιουνίου, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Κατατέθηκε η τροπολογία για πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα – Ως τις 30 Ιουνίου η ισχύς του μέτρου

«Πολύ σύντομα» θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για το πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση είχε αναφέρει το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr. Η τροπολογία κατατέθηκε και το πλαφόν που θα μπει στην τιμή καυσίμων και προϊόντων θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Όπου παρατηρούνται τέτοιες πρακτικές δίνουμε εργαλεία στις ελεγκτικές αρχές για να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν τον σωστό τρόπο λειτουργίας της αγοράς» είχε τονίσει ο κ. Οικονόμου.

«Οδηγός» για το πλαφόν ο Σεπτέμβριος του 2021

Για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως το πλαφόν για όσους εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα εφαρμοστεί με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημείωσε ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ