Με την αλλαγή του χρόνου ξεκινά η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την αλλαγή του χρόνου ξεκινά η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού

Την απόφαση της κυβέρνησης να εκκινήσει τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2022, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεκινήσει η διαδικασία αμέσως μόλις αλλάξει ο χρόνος. Θα υπάρξει διαδικασία που θα καταλήξει με την εισήγηση του υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, που θα λαμβάνεται υπόψη ο ρυθμός ανάπτυξης και η ανάγκη να δουν οι εργαζόμενοι κοινωνικό μέρισμα στις τσέπες τους».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης πως τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. «Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά δεν το χαρίζουμε σε κανέναν! Ειδικά σε αυτούς που συγκριτικά έχουν κάνει πολύ λιγότερα απ’ ό,τι εμείς» είπε, και για να στηρίξει το επιχείρημά του πρόσθεσε:

«Οι δαπάνες το 2019 του υπουργείου Εργασίας ήταν 18,9 δισ. ευρώ. Είναι σήμερα δηλαδή 2 δισ. ευρώ περισσότερες από τότε που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε αύξηση κατά 10%. Ό,τι κάνετε εσείς είναι καλό και ό,τι κάνουμε εμείς κακό, επειδή το κάνουμε εμείς. Ας μάθουμε λοιπόν να λέμε έστω και στοιχειωδώς την αλήθεια».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως η πολιτική που εφαρμόζει αρχίζει να παράγει σαφή αποτελέσματα στον κοινωνικό τομέα, καθώς την περίοδο της πανδημίας ελήφθησαν 9 δισ. ευρώ μέτρα για 3 εκατ. εργαζομένους και ανέργους.

«Στηρίξαμε ανθρώπους σε ανάγκη και διατηρήσαμε τις θέσεις εργασίας σε περίοδο μεγάλης κρίσης», σημείωσε.

Επιχειρώντας να απαντήσει ο Π. Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε ότι η ανεργία πέφτει, ωστόσο έκανε λόγο για αύξηση των ανισοτήτων.

«Από τη στιγμή που αποκλιμακώνεται η ανεργία, πώς γίνεται το μερίδιο εξαρτημένης εργασίας να παραμένει σταθερό σε απόλυτα νούμερα και να ανεβαίνουν τα κέρδη! Αυτό σημαίνει ανισότητα. Τι θέσεις εργασίας είναι αυτές;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της για επαναφορά του ΕΚΑΣ.

«Γιατί ακόμα περιμένουμε; Τι κάνετε με αυτό; Είστε έκθετοι! Να μιλήσετε με καθαρές κουβέντες και να δει ο λαός έργα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr