Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το επίδομα των 534 ευρώ και το πρόγραμμα Συν-Εργασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το επίδομα των 534 ευρώ και το πρόγραμμα Συν-Εργασία

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων για το μήνα Νοέμβριο, τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ” για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και για (μονομερείς) υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε και τις προθεσμίες για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων-αιτήσεων των δικαιούχων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Αναλυτικά:
Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων για το μήνα Νοέμβριο
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής, μόνο για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για το μήνα Νοέμβριο, καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων:
– επιχειρήσεις – εργοδότες: από έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020
– εργαζόμενοι: έως και τις 7 Δεκεμβρίου του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για το μήνα Νοέμβριο το αργότερο έως και τις 7 Δεκεμβρίου του 2020.
Για το μήνα Νοέμβριο, η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επλήγησαν από τον κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ”, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4728/2020 (Α’ 186), καθώς και η υποβολή δηλώσεων σε επιχειρήσεις-εργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, κατά τα οριζόμενα της υπ. αριθμ. 39363/1537/30-9-2020 (Β’ 4262), συνεχίζεται έως και τις 7 Δεκεμβρίου του 2020.
Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το Πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο
– Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων “ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α΄- ΦΑΣΗ)” και “ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ” για τον μήνα Νοέμβριο.
– Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων “ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Β΄- ΦΑΣΗ)” και “ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ” για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο,
– για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ
– για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο “ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” (Β’ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ” για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ.
Για τον μήνα Οκτώβριο – Β’ Φάση Προγράμματος ” ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”
Έως και τις 10 Δεκεμβρίου του 2020 μπορούν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στη β΄φάση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για τον μήνα Οκτώβρη.
Για τον μήνα Νοέμβριο – Α’ Φάση Προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”
Έως και τις 3 Δεκεμβρίου του 2020 μπορούν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στη α΄φάση του προγράμματος “ΣYN-ΕΡΓΑΣΙΑ” για τον μήνα Νοέμβριο .
Για τον μήνα Νοέμβριο – Β’ Φάση Προγράμματος ” ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”
Από τις 4 και τις 10 Δεκεμβρίου του 2020 μπορούν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στη β΄φάση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για τον μήνα Νοέμβριο .
Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις- Αποζημίωση ειδικού σκοπού
Έως και τις 10 Δεκεμβρίου του 2020 μπορούν οι επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι ξεναγοί και οι τουριστικοί συνοδοί να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.
Υπεύθυνες δηλώσεις-ειδικές κατηγορίες εργαζομένων
Έως και τις 10 Δεκεμβρίου του 2020 μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αιτήσεις όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων της μα αριθμ.πρωτ. 16073/287/22-4-2020 (Β’ 1547 και Β’ 1841) .
Υπενθυμίζεται ότι στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ανήκουν μεταξύ άλλων:
-Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) κλπ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr