Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών

Άμεσες προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, αυτήν την εβδομάδα έρχεται προκήρυξη για 6.000 προσλήψεις γιατρών και 4.000 νοσηλευτών.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Eμείς θα δώσουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις, εάν μπορούν και θέλουν, να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή. Η βασική προϋπόθεση για να μπορεί μία κλινική του ΕΣΥ να έχει απογευματινά χειρουργεία, είναι η παραγωγή των πρωινών χειρουργείων να παραμένει στον μέσο όρο που ήταν και πριν».

«Δίνουμε έναν ακόμα βαθμό ελευθερίας στους συμπολίτες μας. Εάν κάποιος θέλει να χειρουργηθεί και να πληρώσει από την τσέπη του, του δίνουμε και μία επιπλέον επιλογή πλην του να πάει σε μια ιδιωτική κλινική ή να δώσει “φακελάκι”. Του δίνουμε μία επιπλέον επιλογή που είναι φτηνότερη της ιδιωτικής κλινικής και νόμιμη» σημείωσε ο κ Γεωργιάδης.

Για την πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία επανέλαβε ότι ο ασθενής θα επιβαρύνεται με το 30% και ότι το υπόλοιπο 70% θα καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ. «Ο ασθενής στα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνει τη συμμετοχή που προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, το 30% δηλαδή της αμοιβής. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το 100% της αμοιβής που δημιουργείται από το 30% του ασθενούς και από το 70% που δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Το 100% θα το μοιράζονται γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όσοι συμμετέχουν στη χειρουργική ομάδα».

Για την ενιαία λίστα χειρουργείων

Αναφερόμενος στην ενιαία λίστα χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «H εντολή που έχω δώσει είναι όχι μόνο να ξέρουμε εμείς πόσα είναι τα εν αναμονή χειρουργεία στη χώρα, αλλά να τα κάνουμε δημοσίως γνωστά ανά νοσοκομείο και ανά κλινική. Να μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξη στην κλινική που περιμένει να χειρουργηθεί και αν βλέπει να του παίρνουν τη σειρά να μπορεί να ρωτάει τον λόγο».

Έκλεισε λέγόντας: «Ένας από τους στόχους που πρέπει οι διοικητές να εφαρμόζουν, αλλιώς χάνουν τη θέση τους, είναι να μη δημιουργούνται μεγάλες αναμονές στα χειρουργεία τους. Άρα, λοιπόν, αν βλέπω ότι στο τάδε νοσοκομείο οι αναμονές είναι 6 μήνες, ενώ στο διπλανό νοσοκομείο στην ίδια πόλη είναι 3, αυτός είναι λόγος για να αποπέμψουμε τη διοίκηση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr