Μητσοτάκης: Αυξάνεται έως τα 2.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Αυξάνεται έως τα 2.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

«Το επίδομα έχει αυξηθεί ήδη στις 2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Αυξάνεται έως τα 2.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

ΝΔΦΚ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των νέων όσων αφορά στο μείζον σήμερα ζήτημα της στέγασης.

«Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια», είπε αρχικά για το ζήτημα της στέγασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Λόγο για αύξηση του επιδόματος στέγασης έκανε ο πρωθυπουργός, το οποίο θα φτάσει στα 2.500 ευρώ. «Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους», είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενώ επιπλέον σε ότι αφορά τους φοιτητές και τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε.Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ως μια επιτυχημένη πρωτοβουλία που έδωσε στέγη σε χιλιάδες νέους. Την κατοικία οι νέοι μπόρεσαν να αποκτήσουν όπως λέει ο πρωθυπουργός «αποπληρώνοντας ένα ευνοϊκό δάνειο, με μικρές δόσεις, μικρότερη δόση από όσο θα πλήρωναν αν νοίκιαζαν το αντίστοιχο σπίτι και τελικά το σπίτι θα είναι δικό τους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr