ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Νέα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 
Οικονόμου: Νέα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα στήριξης απάντησε:

«Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, πάντοτε αξιοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που δημιουργείται στην οικονομία μας, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε και οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες σε όλο το εύρος του οικονομικού τους βίου. Στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία.Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα πολύ ουσιαστικά με σώφρονες κινήσεις κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία αλλά και η Ευρώπη».

Να σημειώσουμε πως και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, νωρίτερα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης, ενώ μάλιστα προανήγγειλε νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που τρέχουν καθώς και στα fuel pass 1 και 2 λέγοντας χαρακτηριστικά πως βοηθούν τους πολίτες, ώστε οι αυξήσεις στο ρεύμα να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα.

«Οι πολίτες θα δουν ήδη με την εξουδετέρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής μειωμένες αυξήσεις κατά 90% και σε επιχειρήσεις και αγροτικά τιμολόγια από 70 έως 80% . η ελληνική κυβέρνηση τρέχει το 3ο μεγαλύτερο σε ύψος πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το fuel pass 3

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε και σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για fuel pass 3.

«Ισχύουν όσα σας είπα. Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη όπως κάνει πάντοτε με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ