ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου “PRO-ENERGY” που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εύβοιας

Το έργο “PRO-ENERGY” που συμμετέχει η Αναπτυξιακή Ευβοίας ως εταίρος, υλοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκανική -Μεσόγειος».
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου “PRO-ENERGY” που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εύβοιας

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. διοργάνωσε με επιτυχία το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ενίσχυση δεξιοτήτων σε θέματα σχετικά με την ενέργεια» στο πλαίσιο του έργου PRO-ENERGY«Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια των Βαλκανίωνκαι της Μεσογείου».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα «Κλεοπάτρα Α’» του Ξενοδοχείου Παλίρροια στην Χαλκίδα, το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου και αποτελούνταν από δύο συνεδρίες (2 ωρών η καθεμία). Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η ενίσχυση των ικανοτήτων–δεξιοτήτων των ενδιαφερομένων μερών σε θέματα σχετικά με την ενέργεια και, ειδικότερα, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των ενεργειακών διαχειριστών που θα έχουν διαγνωστεί κατά τη διάρκεια του έργου.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας και ΑντιπεριφερειάρχηςΕπιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Κούκουζας απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες.

Έργο PROENERGY

Το PRO-ENERGY «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια των Βαλκανίων και της Μεσογείου»συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Interreg V-B Balkan-Mediterranean 2014-2020», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2, Ειδικός Στόχος 2.2 «Βιώσιμες Περιοχές». Ο κύριος στόχος του έργου είναι η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου μέσω αλλαγής συμπεριφοράς και η περαιτέρω δημιουργία ενός πλαισίου μοντελοποίησης και υλοποίησης παρεμβάσεων ενεργειακών επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συνόλου αποτελεσμάτων σε:  

i) πολιτικό και θεσμικό επίπεδο (Κοινή στρατηγική και Σχέδιο δράσης),

ii) επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού (ανάπτυξη ικανοτήτων των ενεργειακών διαχειριστών) και,

iii) επίπεδο διαχειριστικών συστημάτων (Πλατφόρμα συστήματος Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας).

Το έργο υλοποιείται με εταίρους από την Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία.

Προϋπολογισμός

Συνολικός Π/Υ: 1.052.500€

Πηγή Χρηματοδότησης: ΕΤΠΑ 85% – ΠΔΕ 15%

Για περισσότερες πληροφορίες https://proenergyproject.eu.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ