Οριστική λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια θα διεκδικήσει το Επιμελητήριο Εύβοιας

Οριστική και επιτέλους πρακτικά εφαρμόσιμη λύση για τα Πυρόπληκτα Δάνεια θα επιδιώξει το Επιμελητήριο μας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, έχοντας βάλει εξ αρχής το θέμα των δανείων ως αρχική προτεραιότητα της, σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια και των άλλων πυρόπληκτων νομών και με την υποστήριξη έγκριτου νομικού συμβούλου, ανέπτυξε ένα μεγάλο αγώνα για την εξεύρεση λύσης. Οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλαπλές συναντήσεις, άσκησε συνεχείς πιέσεις, έκανε επανειλημμένες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία. Παρεμβάσεις που εμπεριείχαν ακόμη και την υποβολή νομοθετικής πρότασης προς την Πολιτεία.
Με αυτές τις πρωτοβουλίες που στάθηκαν στο τέλος καθοριστικές, καταφέραμε την έκδοση υπουργικής απόφασης, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η οποία δίνει ευθέως και ρητά τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν και τα Πυρόπληκτα δάνεια.
Ωστόσο τα δάνεια αυτά συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, διότι οι Τράπεζες ένα σχεδόν χρόνο μετά, αγνοούν την εν λόγω Υπουργική απόφαση, αρνούμενες πεισματικά την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων, ακυρώνοντας έτσι, μια κυριολεκτικά μεγάλη κατάκτηση του Επιμελητηρίου μας και των αυτών των πυρόπληκτων νομών.

Για το λόγο αυτό, το Επιμελητήριο μας συνεχίζει τον αγώνα του, μέχρι να ρυθμιστούν τα Πυρόπληκτα δάνεια από τις Τράπεζες, αρχής γενομένης της από κοινού πρωτοβουλίας με το Επιμελητήριο Ηλείας. Η απόφαση των δύο Επιμελητηρίων να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για οριστική λύση στο θέμα, θα υποστηριχθούν από εξειδικευμένο νομικό και θα απευθυνθούν σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, αφού πλέον, μια τέτοια λύση μόνο εκεί μπορεί να δοθεί. Η συμφωνία προήλθε κατόπιν ενεργειών της προέδρου του Επιμελητηρίου μας κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη, η οποία έθεσε επι τάπητος το θέμα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο και τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους στο περιθώριο των εργασιών της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στα Χανιά.