Παιδικοί σταθμοί: Αυξήσεις «φωτιά» στα δίδακτρα – Αίτημα για μπονους στα voucher της ΕΕΤΑΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικοί σταθμοί: Αυξήσεις «φωτιά» στα δίδακτρα – Αίτημα για μπονους στα voucher της ΕΕΤΑΑ

Έρχονται αυξήσεις στα δίδακτρα των παιδικών σταθμών με την Ομοσπονδία να ζητά αναπροσαρμογή των voucher της ΕΕΤΑΑ

Έρχονται αυξήσεις στα δίδακτρα των παιδικών σταθμών με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να ζητά αναπροσαρμογή των voucher της ΕΕΤΑΑ

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα φέρει τα πάνω κάτω στα δίδακτρα των παιδικών σταθμών. Αναπροσαρμογή στα voucher της ΕΕΤΑΑ ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών

Η αύξηση στο ενεργειακό κόστος, που μεταφράζεται σε αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος, καθώς και μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνει και το κόστος λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Όσον αφορά στο παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 2022 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυληθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς διαβεβαίωσε. «Θα απορροφήσουμε εμείς το κόστος» συμπλήρωσε.

Ωστόσο όπως σημείωσε “εξυπακούεται ότι για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους γονείς θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος λειτουργίας μας έχει αυξηθεί στο 30% “.

Να αναπροσαρμοστούν τα voucher

Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν στο 30% για να απορροφήσουν το κόστος λειτουργίας τόνισε, καθώς “ούτε και τα δίδακτρα είναι ενιαία σε ολόκληρη της επικράτεια, ούτε οι ανάγκες ίδιες, ούτε τα κόστη λειτουργίας είναι ίδια στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια”.

Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το απέκλεισε, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν “λουκέτα” σε πολλούς παιδικούς σταθμούς – ενός κλάδου με έντονα τα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας – εάν δεν υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από το κράτος, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη και η αναπροσαρμογή του voucher, λόγω κρίσης, παρότι δεν αφορά στους ιδιοκτήτες των σταθμών, αλλά στους γονείς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr