Πετρέλαιο θέρμανσης: Τέλος η κρατική επιδότηση από 31 Μαρτίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τέλος η κρατική επιδότηση από 31 Μαρτίου

Λήγει η κρατική επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Λήγει η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα από τις 31 Μαρτίου 2023 και μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 που αποτελεί και το τυπικό τέλος της χειμερινής περιόδου να μην υπάρχει καμία επιδότηση.

 

Η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης ανέρχεται σε 1,197 ευρώ το λίτρο.

 

Στις 15 Οκτωβρίου 2022, που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η μέση τιμή πώλησής του ήταν πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο αλλά και την έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο από τα διυλιστήρια. Σήμερα εφαρμόζεται μόνο η κρατική επιδότηση που ψαλιδίστηκε στα 15 λεπτά το λίτρο.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε επίπεδο εβδομάδας κατά 7 δολάρια το βαρέλι και πλέον διαμορφώνεται στα 66 δολάρια.

 

 

Ο ιδιόμορφος τρόπος της τιμολόγησης των πετρελαιοειδών προϊόντων στην ελληνική αγορά (μέσος όρος των προηγούμενων τεσσάρων ημερών) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη μετακύλιση των μειώσεων στην αλυσίδα εμπορίας και λιανικής. Έτσι η αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι ορατή στους καταναλωτές από αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr