ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Το τοπίο μετά το νέο καθεστώς για αιτήσεις αναψηλάφησης – Οι ημερομηνίες για την άσκηση ανακοπής

Το δικαίωμα αίτησης αναψηλάφησης κατά εκδοθείσας απόφασης πλειστηριασμού η οποία αντιβαίνει σε απόφαση του Αρείου Πάγου
Πλειστηριασμοί: Το τοπίο μετά το νέο καθεστώς για αιτήσεις αναψηλάφησης – Οι ημερομηνίες για την  άσκηση ανακοπής

Το δικαίωμα αίτησης αναψηλάφησης κατά εκδοθείσας απόφασης πλειστηριασμού η οποία αντιβαίνει σε απόφαση του Αρείου Πάγου, που είχε ενταχθεί στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, καταργεί με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Το άρθρο αυτό του πτωχευτικού νόμου έδινε το δικαίωμα για όποιον αντιμετώπιζε άμεσα πλειστηριασμό για τον οποίο είχε εκδοθεί σχετική απόφαση να καταθέσει αίτηση αναψηλάφησης ακόμη και έξι μήνες μετά τις 6 Νοεμβρίου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Πτωχευτικός.

Παρ’ όλα αυτά, διατηρεί το αίτημα του θιγόμενου για αίτηση ανακοπής της διαδικασίας έως και 15 ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό.

Συνεχίζει, επίσης, να ισχύει ότι δεν μπορεί να ασκηθεί ανακοπή σε περίπτωση που έχει γίνει μερική εξόφληση του τιμήματος ή υπάρχει εγγύηση για την εξόφλησή του στο ακέραιο, εκτός εάν η προσφυγή γίνεται κατά των μεταβιβαστικών πράξεων ή και μεταγενέστερων πράξεων του πλειστηριασμού.

Σε αυτή την περίπτωση η άσκηση ανακοπής γίνεται μέσα σε 90 ημέρες από τη μεταγραφή ή 60 αν εκπλειστηριάζονται μόνο κινητές αξίες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ