Πότε ξεκινά το «Καλάθι του Πάσχα» και των νονών- Τι θα περιέχουν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε ξεκινά το «Καλάθι του Πάσχα» και των νονών- Τι θα περιέχουν

Τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και σοκολατένια αυγά θα έχουν σε δυο μέρες από τώρα οι νονοί και οι νονές

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους και επισήμως τα εορταστικά «καλάθια» για τη φετινή Πασχαλινή περίοδο.

Τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και σοκολατένια αυγά θα έχουν σε δυο μέρες από τώρα οι νονοί και οι νονές, καθώς στις 29 Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο «καλάθι των νονών», το οποίο θα ισχύσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Το καλάθι θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

λαμπάδα με παιχνίδι,
επιτραπέζια/παζλ,
παιχνίδια με κούκλες,

κουκλόσπιτα και
άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια),
οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα,

ηλεκτρονικά παιχνίδια,
αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα),
λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και προαιρετικά πασχαλινά σοκολατοειδή (αυγά, λαγουδάκια κ.ο.κ.). Σ

Σημειώνεται ότι κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες και όχι υποχρεωτικά όλες, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές.

«Εκτιμούμε οτι το καλάθι των νονών θα πάει καλά, με τις καλύτερες δυνατές τιμές», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ανακοίνωση του νέου καλαθιού.

Ακολουθεί το «καλάθι του Πάσχα»

Ακόμη στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Ουσιαστικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» θα εμπλουτιστεί με προϊόντα που παραδοσιακά καταναλώνει ο κόσμος την πασχαλινή περίοδο.

Dikaiologitika

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr