ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power pass-Fuel pass: Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι ρυθμίσεις για τις εκκρεμείς αιτήσεις

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμείς αιτήσεις σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Power pass-Fuel pass: Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι ρυθμίσεις για τις εκκρεμείς αιτήσεις

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμείς αιτήσεις σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στις πληρωμές του Power Pass και του Fuel Pass 2 αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ Σταϊκούρας εκτίμησε, ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τέλος του μήνα, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το Power Pass, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη πιστωθεί 250 εκατ. ευρώ από συνολικά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε πως απομένουν λίγες εκκρεμότητες με ελέγχους για το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ προστέθηκε ο Ιούνιος.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε, ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μηνός και οι πληρωμές των 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά το Fuel Pass-2, δήλωσε ότι έχουν ήδη πιστωθεί 155 εκατ. ευρώ σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα που θα ληφθούν για το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι σε λίστα και ποσοτικοποιημένα.

«Έχουμε μπροστά μας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά.» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν.

Ανέφερε επίσης ότι «με ασφάλεια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο». Ωστόσο, επεσήμανε, πως η μεγάλη υπέρβαση στα έσοδα του Ιουλίου δεν σημαίνει ότι όλα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου αναμένονται, τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, η πορεία των εσόδων και η πορεία των τουριστικών εισπράξεων. Με άγνωστο «Χ» να παραμένουν οι τιμές τότε του φυσικού αερίου και των καυσίμων. Όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα της πραγματικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, απάντησε ότι «από τον Ιανουάριο 2021 είχαμε πει πως είχαμε ποσοτικοποιήσει και αυτό το μέτρο. Πρέπει, όμως, να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, να μην απαιτούνται παρεμβάσεις σε άλλους τομείς και οι παρεμβάσεις να καταλήγουν στον πολίτη και να μην χάνονται στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, ότι «όσο μένει υψηλά η τιμή του φυσικού αερίου ή συνεχίζει να αυξάνεται, που είναι το δυσμενές σενάριο, τόσο θα πρέπει να έχουμε ποσά για πρόσθετες παρεμβάσεις». Τα οποία, όμως, όπως είπε, αφαιρούνται από παρεμβάσεις σε άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ