ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Πότε θα γίνει η έκτακτη πληρωμή

Νέα έκτακτη πληρωμή για το Power Pass θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Power Pass: Πότε θα γίνει η έκτακτη πληρωμή

Νέα έκτακτη πληρωμή για το Power Pass θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Μιλώντας σήμερα στο Open, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως αυτή έρχεται τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και αφορά σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη έκτακτη καταβολή του Power Pass θα γίνει καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και το οποίο δεν δόθηκε, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022, ενώ θα αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι.

Η επιδότηση που μοιράστηκε ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Γιατι αναβάλλεται η πληρωμή

 

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις πληρωμές του Fuel Pass 2 με βασική αιτία καθυστέρησης στην καταβολή των χρημάτων να αποτελεί η λάθος συμπληρωση του iBan από τον δικαιούχο στη σχετική πλατφόρμα που έχει ανοίξει στο vouchers.gov.gr.

 

Ενώ, αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα, πολλοί είναι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν την τεχνολογία NFC που είναι απαραίτητη για την εξαργύρωση του επιδόματος.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ