ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις 2022 – Η νέα ημερομηνία

Με χαμηλές ταχύτητες «τρέχει» η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2022, με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση να κερδίζει έδαφος.
Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις 2022 – Η νέα ημερομηνία

Με χαμηλές ταχύτητες «τρέχει» η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2022, με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση να κερδίζει έδαφος.

 

Συγκεκριμένα λίγοι περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις 2022, από τους 6,5 εκατομμύρια με το ΥΠΟΙΚ να βρίσκεται σε διαδικασία παράτασης, αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Βέβαια, κάθε χρόνο δίνεται παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, ωστόσο φέτος φαίνεται πως είναι επιτακτικό.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση είναι η 30η Ιουνίου με σχεδόν 4 εκατ. πολίτες να έχουν μόλις 20 ημέρες μπροστά τους για την υποβολή της.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα γίνει έως 29 Ιουλίου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της εφάπαξ πληρωμής έως την ίδια ημερομηνία, με τους φορολογούμενους να παίρνουν έκπτωση 3%.

Μέχρι στιγμή από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί προκύπτει ότι το 30% πληρώνει φόρο, ενώ το 56% έχει μηδενικό εκκαθαριστικό. Το 14% λαμβάνει επιστροφή φόρου και ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών είναι 790 ευρώ.

Η ημερομηνία της παράτασης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, παράταση θα δοθεί έως τα τέλη του Ιουλίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την 27η Ιουλίου.

Όλα είναι, ωστόσο, ανοικτά.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι όσοι έκαναν δωρεές και γονικές παροχές μέσα στο 2021, με την αύξηση του αφορολόγητου έως 800.000 ευρώ πρέπει να κάνουν σωστά στις δηλώσεις αλλιώς θα έρθουν «τσουχτεροί» φόροι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ