Προσοχή: Τι αλλάζει στην επιδότηση των λογαρισμών ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή: Τι αλλάζει στην επιδότηση των λογαρισμών ρεύματος

Πάντως ο στόχος να διατηρούνται τα τιμολόγια για τους καταναλωτές στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα παραμένει ίδιος.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται για την επιδότηση ρεύματος στους λογαριασμούς από τον Φεβρουάριο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα και όπως φαίνεται θα υπάρχει επιδότηση 4 λεπτών για τις καταναλώσεις έως 500 KW.

Οι επιδοτήσεις θα είναι δραστικά μειωμένες ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις για καταναλώσεις άνω των 500Kw.

Για αυτές τις καταναλώσεις αναμένεται να υπάρχει μια επιδότηση που θα δίνεται μόνο αν υπάρχει εξοικονόμηση ρεύματος 15% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν αποκλείεται μια σημαντική αλλαγή στις μεγάλες καταναλώσεις ακόμη και το να κοπεί η επιδοτήση για τις μεγάλες καταναλώσεις.

Πάντως ο στόχος να διατηρούνται τα τιμολόγια για τους καταναλωτές στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα παραμένει ίδιος.

Και με δεδομένο ότι οι χρεώσεις των παρόχων για τον Φεβρουάριο είναι χαμηλότερες σε ποσοστά που φτάνουν και το 60% δημιουργεί πολύ μικρότερες ανάγκες για επιδοτήσεις, που κυμαίνονται στα 2-3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις χαμηλές καταναλώσεις.

Οι τιμές ρεύματος για το Φεβρουάριο 2023

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές που ανακοινώθηκαν για τον Φεβρουάριο η ΔΕΗ για κατανάλωση ως 500 KWh τον μήνα έδωσε τιμή στα 19,9 λεπτά/KWh, έναντι 48,9 λεπτώ/KWh του Ιανουαρίου. ‘

Άνω των 500KWhη χρέωση διαμορφώνεται 21,1 λεπτά/KWh από 50,1 λεπτά τον Ιανουάριο.

To Οικιακό Energy Save της Protergia έφτασε στα 18,8 λεπτά/KWh συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας (24,8 λεπτά/KWh χωρίς την έκπτωση), ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Το πρόγραμμα Prime της NRG δίνει 22 λεπτά/KWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Το τιμολόγιο της Ηρων κατεβαίνει στα 20,72 λεπτά/KWh, συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης συνέπειας 20% στο πρόγραμμα GenerousHome. Στο φθηνότερο πρόγραμμά SolarGeneroursHome η τιμή διαμορφώνεται στα 14,45 λεπτά/KWh μαζί με την έκπτωση συνέπειας ( 17 λεπτά χωρίς την έκπτωσης).

Επίσης, η Elpedison ανακοίνωσε 16,7 λεπτά/ΚWh για τις εμπρόθεσμες πληρωμές ανεξάρτητα από την κατανάλωση (19,5 σεντς/Kwh χωρίς έκπτωση).

Το πρόγραμμα Zero της WATT & VOLT διαμορφώνεται στα 24,5 λεπτά/Kwh, επίσης ανεξάρτητα από την κατανάλωση, το τιμολόγιο της Ζενίθ στα 19,49 λεπτά/Kwh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Η Φυσικό Αέριο Ελλάδος θυγατρική της ΔΕΠΑ διαθέτει το Οικιακό ΜΑΧΙ Free BASIC στα 18,8 λεπτά/kWh με την έκπτωση συνέπειας και 25,10 χωρίς την έκπτωση.

Η ΡΑΕ έχει αναρτήσει τις τιμές ανά πάροχο αναλυτικά στην ιστοσελίδα της (https://www.rae.gr/genika-nea/59455/) ενώ οι καταναλωτές μπορούν μέσω του εργαλείου energycost.gr της ανεξάρτητης αρχής να κάνουν σύγκριση τιμών.

Ienergeia

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr