Προτάσεις για την στήριξη των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μάρκετ, κατέθεσε το Επιμελητήριο Ευβοίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις για την στήριξη των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μάρκετ, κατέθεσε το Επιμελητήριο Ευβοίας

Ο Φορέας ζητά την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Προτάσεις για την στήριξη των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μάρκετ, κατέθεσε το Επιμελητήριο.

Ο Φορέας ζητά την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους. Επιπλέον στην εφαρμογή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και των υπολοίπων ευεργετικών παροχών τα κριτήρια να είναι επί των κερδών τους και όχι επί του τζίρου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου, προς τους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπ. Οικονομικών και Άδωνι Γεωργιάδη, Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων, έχει ως ακολούθως.
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Με την παρούσα επιθυμούμε να αναδείξουμε ένα μέιζον πρόβλημα που έχει προκύψει στην λειτουργία των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μάρκετ. Τα εν λόγω καταστήματα κατά την περίοδο των lockdown παρέμειναν και παραμένουν ανοικτά. Απόφαση ορθή και δίκαιη. Ορθή γιατί λειτούργησαν και λειτουργούν καταλυτικά στην αποσυμφόρηση των Υπεραγορών τροφίμων. Δίκαιη διότι πρόκειται για επιχειρήσεις του ιδίου αντικειμένου.
Από την πραγματικότητα ωστόσο, προέκυψε το εξής δεδομένο. Η επιβολή του ίδιου ωραρίου λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (περίπτερων, ψιλικατζίδικων και Μίνι Μαρκετ), με αυτό των Υπεραγορών, είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη συμπίεση κέρδους των μικρών καταστημάτων. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Ο μεγαλύτερος τζίρος αυτών των μικρών επιχειρήσεων περιορίστηκε λόγο εμπορίας – μόνο – προϊόντων με ποσοστό κέρδους από 0,25 % (κάρτες κινητής τηλεφωνίας) έως 4% (εφημερίδες, καπνικά).
Πρόταση του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
1. Να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων – κατά 2 ώρες – μετά το πέρας λειτουργίας των Υπεραγορών.
2. Στην εφαρμογή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και των υπολοίπων ευεργετικών παροχών – για τα εν λόγω καταστήματα – τα κριτήρια να είναι επι των κερδών και όχι επι του τζίρου.
Με Τιμή,
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεροντίτης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr