ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο είναι από σήμερα οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού κατά του Covid-19. Συνολικά υποπλογίζονται γύρω στις 200.000 οι πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.
Σε ισχύ από σήμερα το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Με την επιβολή, από σήμερα 17 Ιανουαρίου, διοικητικού  προστίμου, 50 ευρώ για αυτόν τον μήνα και 100 ευρώ απο τον Φεβρουάριο, γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες  άνω τον 60 ετών  καθώς εξέπνευσε η προθεσμία του εμβολιασμού τους. Ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων γεννά, αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση  στα κρούσματα.

Ωστόσο και χθες ο αριθμός των 95  θανάτων παρά τα 10.783 νέα κρούσματα και τους 680 ασθενείς που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ  δημιουργούν προβληματισμούς.

Το παρήγορο είναι ότι εδώ και ενάμισι μήνα που ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών, 220.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού τους. Όμως, οι υπόλοιποι περίπου 310.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Οι κυρώσεις  σε ότι αφορά το πρόστιμο αίρονται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.

Το πρόστιμο βεβαιώνεται με στοιχεία  απο το ΑΜΚΑ και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ποιοι πολίτες άνω των 60 έχουν δυνατότητα ένστασης

Για το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ

· κάτοικοι εξωτερικού

· όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από τριμελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας

Τελος, με δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ προσέρχονται στα σχολεία από αυτή την εβδομάδα και ως τις 21 Ιανουαρίου μαθητές και καθηγητές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ