Σκυλακάκης: «Δεν έχει κλειδώσει το έκτακτο επίδομα» – Ανοιχτά όλα τα σενάρια, τι ρόλο θα παίξει η ουκρανική κρίση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκυλακάκης: «Δεν έχει κλειδώσει το έκτακτο επίδομα» – Ανοιχτά όλα τα σενάρια, τι ρόλο θα παίξει η ουκρανική κρίση

Για τις σκέψεις που υπάρχουν προκειμένου να δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Για τις σκέψεις που υπάρχουν προκειμένου να δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Όλα ανοιχτά για το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζεται να δοθεί το Πάσχα άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάνοντας λόγο το πρωί της Δευτέρας για ένα μεγάλο «αν».

Όπως εξήγησε το αν θα δοθεί το έκτακτο επίδομα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις τιμές τουφυσικού αερίου. «Κάθε 10 δολάρια που ανεβαίνει το φυσικό αέριο μας κοστίζει 600 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να βοηθήσουμε όσους έχουν πρόβλημα στο ηλεκτρικό που είναι όλοι. Η ανάγκη για το ρεύμα μπορεί να καταβροχθίσει οποιαδήποτε περιθώρια τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί εκεί» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Σκυλακάκης.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα αν το έκτακτο επίδομα μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «όχι, δεν είναι «κλειδωμένο». Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη το δεύτερο θέμα που θα το κρίνει το αν θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα «είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr