Σταϊκούρας: Εφικτή εξαιτίας της πορείας της οικονομίας μία γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Εφικτή εξαιτίας της πορείας της οικονομίας μία γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

«Το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Μιλάμε για πάνω από 10 δις… Δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις…» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε νέα μέτρα. Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις και από τις προβλέψεις. Ναι, δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος. Ναι, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου επεστράφη στην ελληνική κοινωνία. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος. Γιατί πάμε πολύ καλύτερα, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο» σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

 

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε: «είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr